Yaşam

2. Dünya Savaşı Sırasında Kadınların Yaptığı ‘Bacak Makyajının’ İlginç Sebepleri

Savaşlar sadece cephedekileri değil, evdeki insanları da olumsuz etkiliyor. Bu hikayedeki kadınların etkilenme durumu, bacaklarına makyaj yapmalarına neden oldu. Nedenini merak ediyorsanız hikayeye gidin. ?

Kaynak: 12

1930’ların sonlarına kadar en iyi kadın çorapları ipekten yapılıyordu.

Amerika’da bu durum, DuPont şirketinin 1939’da naylon üretmeye başlaması ve 1940’ta naylon çorapların pazara sunulmasıyla değişti.

Coşkulu müşteriler, ipek çoraplarla aynı fiyata sahip olmalarına rağmen yeni naylon çorapları satın aldılar.

İkinci Dünya Savaşı sırasında naylonun büyük bir kısmının paraşüt, halat ve benzeri askeri malzemelerin üretimine ayrılması, savaş yıllarında naylon çorap sıkıntısına yol açtı.

Bu dönemde şıklığından ödün vermek istemeyen kadınlar için alternatif bir çözüm olarak “bacak makyajı” popüler hale geldi.

Bu amaçla üretilen ve sıvı çorap olarak adlandırılan boyalar kadınların bacaklarını daha pürüzsüz göstermesine yardımcı oldu.

Gerçekçi bir çorap görünümü yaratmak için bayanlar, çorapların dikişini taklit ederek siyah göz kalemi kullandılar.

Bu dikişi doğru bir şekilde takip etmek için tornavida sapı ve bisiklet maşasının birleşiminden oluşan özel bir alet bile icat edildi.

Satışları artırmak amacıyla bazı mağazalar kadınların bacaklarını boyatabilecekleri promosyonlar düzenledi.

Kozmetik ürünleri satın alırken, en iyi etkiyi elde etmek için bunların nasıl uygulanacağı konusunda tavsiyelerde bulunan uzman bacak makyaj sanatçıları ortaya çıktı.

Çıplak Ayaklı Mağaza 1942’de açıldı.

Bu mağazada bacak makyajı, özel losyonlar, bacaklara yönelik krem ​​ve kozmetikler, bacak ve ayaklar için serinletici maske, ayak pudraları ve pedikür ürünleri yer alıyordu.

Savaşın sona ermesiyle birlikte naylon çoraplar raflara geri döndü ve alternatif çoraplar azalmaya başladı.

haberyenicaga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu